Loading...
Installera bergvärmepump i Stockholm 2019-03-21T15:33:27+00:00

Borra för bergvärme med Plusgrader

Dags att byta uppvärmningssystem i bostaden, varför då inte satsa på bergvärme? Bergvärme erbjuder en pålitlig värmekälla som tar tillvara på jordens alldeles egna energi. Det är både miljövänligt och ett ekonomiskt smart sätt att värma upp ett hem på. Vi på Plusgrader är experter på bergvärme och utför alla steg i processen till konkurrenskraftiga priser.

Installation

Vi levererar installationer med 100% kunnöjdhet.

Installation

Vi levererar installationer med 100% kunnöjdhet.

Kostnadsfri konsultation?

Service

Våra erfarna Servicetekniker reparerar och servar er anläggning.

Service

Våra erfarna Servicetekniker reparerar och servar er anläggning.

Läs mer

Fastighet

Läs mer om större fastigheter

Fastighet

Läs mer om större fastigheter.

Kostnadsfri konsultation?
0kWh
antal besparade kWh/år/kund
0kWh
snittbesparing/kund/år
0kg
Minskat co2 utsläpp/ år

Därför är bergvärme ett vinnande alternativ

Djupt nere i berggrunden, där finner du bergvärmen, och genom att installera en bergvärmepump kan du ta tillvara på just den lagrade värmen som dessutom håller näst intill samma temperatur året runt. Även om en installation av bergvärme innebär en relativt hög engångskostnad för att borra hålet som krävs för att nå den lagrade värmeenergin så är det i längden ett tryggt, miljövänligt och säkert uppvärmningssätt. Det lämpar sig för nästan alla typer av byggnader, vare sig det rör sig om större flerbostadshus, radhus eller friliggande villor.

Installationer av bergvärmepumpar är den vanligaste typen av värmepumpsinstallationer i Sverige i dagsläget, vilket innebär att där finns ett gediget utbud av värmepumpar att välja mellan. Bergvärme är som ovan nämnt framför allt väldigt driftsäkert och har bra livslängd vilket gör att du inte behöver oroa dig för din värmekälla en bra tid framöver. Som tidigare nämnt så kommer bergvärme med en del relativt höga engångskostnader vilket är något som man inte bör sticka under stolen med. Dock är det viktigt att betona att kostnaderna är engångskostnader och rör främst borrningen, eventuella byten av pump längre fram i tiden blir relativt billiga då borren redan är på plats.

Bra att veta inför en installation

Det kan vara bra att veta att borrhålet spelar stor roll när det kommer till bergvärme, och det aktiva djupet i synnerhet. Borrhålets aktiva djup är från den nivå det står vatten i hålet och ner, borrhålet får inte heller vara underdimensionerat då det kan medföra risken att hålet blir för kallt och om man planerar att borra flera hål på sikt bör där finnas ett minimiavstånd om 20 meter mellan borrhålen.

Våra bergvärmepumpar i Stockholm

Vi på Plusgrader är måna om kvalitet och arbetar därför enbart med välkända varumärken, tillverkare och av branschen erkänt pålitliga produkter.  Vi använder främst produkter från Nibe, vilka vi är proffs på. Nibes produkter är inte bara pålitliga utan också effektiva, moderna och anpassade för drift i vårt nordiska klimat.

Viktigt att byta värmepump i god tid

Oavsett om det är mitt i kallaste vintern eller varmaste dagen i juli kan det vara förödande om värmepumpen går sönder eller felar på något vis. Med en pålitlig och effektiv bergvärmepump från Nibe installerad av våra proffs på Plusgrader får du inte bara en värmepump utan du får också kundservice i världsklass och en investering i din fastighet, din livskvalitet och i miljön.

Så går du tillväga när ska köpa en värmepump från oss

Börja med att ta kontakt med Plusgrader i Stockholm, antingen via mejl eller telefon. Sedan genomför vi ett kostnadsfritt hembesök så snart som möjligt där vi tillsammans med dig går igenom dina behov för att kunna utvärdera och ta fram den mest optimala lösningen och värmepumpen för just din fastighet. Därefter skickar vi en offert och ett förslag på en tidsplan för ditt godkännande, efter detta är godkänt genomför vi en installation vilken uppföljs av en genomgång av er nya värmepump.

Därför ska du välja produkter från Nibe

Nibe har nästan 70 års erfarenhet av att tillverka en rad olika produkter och deras produktportfölj sträcker sig från värmepumpar och varmvattenberedare till solpaneler och ventilationsprodukter för både små samt stora fastigheter. Alla dessa aktiva år inom industrin återspeglas i de moderna och effektiva produkter som Nibe erbjuder dig som kund och med ett design- och användare tänk i åtanke är produkterna optimerade för att fungera i ditt hem och liv.

Installation & service av bergvärmepumpar i Stockholm

Ett urval av Nibes bergvärmepumpar

  • Nibe F1255 – en intelligent och inverterstyrd bergvärmepump som med integrerad varmvattenberedare och automatisk anpassning efter energi- och värmeförbrukning ger dig optimal kontroll över dina kostnader och en säkrare värmekälla. F1255 är perfekt för villor och radhus.
  • Nibe F1355 – en kraftfull och inverterstyrd bergvärmepump som lämpar sig utmärkt för de större fastigheterna. Värmepumpen har alltid rätt prestanda och anpassar sig efter fastighetens energibehov året om.
  • Nibe F1145 – F1145 är en effektiv värmepump utan integrerad varmvattenberedare, detta bör dock inte ses som något negativt utan för snarare att värmepumpen är mer lättplacerad och kräver mindre takhöjd. Tack vare smart teknik och Nibe Uplink får du full kontroll över ditt hem, dina energikostnader och förbrukning. En smart värmepump för dig som bor i villa eller radhus.

Om oss på Plusgrader

Vi på Plusgrader erbjuder totalentreprenad inom Stockholm- och Uppsala län och är specialiserade på installation samt service av markvärmepumpar. Genom alla aktiva år i branschen har vi lärt oss ett och annat där vi förfinat våra färdigheter. Nöjda kunder är det som ligger oss närmast och vi ger mer än gärna ut referensarbeten vid förfrågan. Inga projekt är för små eller för stora för oss, vare sig det rör sig om större fastigheter, industrilokaler eller villor så kan du kontakta oss när du vill installera ett nytt värmesystem i byggnaden.

Kontakta oss för installation eller service av bergvärmepump

Om du går i tankarna om att byta ut ditt nuvarande värmesystem mot bergvärme eller är i behov av service, ta då kontakt med oss på Plusgrader i Stockholm. Vi genomför en utvärdering av ditt energi- och värmebehov tillsammans med dig för att sedan kunna ta fram den mest optimala lösningen för just din fastighet och ekonomiska situation. Vi kan värmepumpar och med pålitliga produkter installerade av yrkesproffs med lång och gedigen yrkeserfarenhet får du en energi- och värmelösning som håller år efter år.

Värderingar

Ni får gärna kalla oss för nördar. Vi brinner för smarta energilösningar och strävar efter att vara marknadens bästa totalentreprenör inom branschen. Därför har vi också uppnått så pass hög kundnöjdhet som vi har. Kunden är alltid i fokus för oss.

Referenser

. . .

Ida Idasson

. . .

Werner Wärmsson

VI SAMMARBETAR MED

Proffs på värmepumpar

Oavsett vilken fråga du har så är du välkommen att ställa dina frågor till oss. Klicka dig fram via formuläret. Eller ring oss.

KONTAKTA OSS

Det tar bara några sekunder!